Mat & Dryck i Örebro

I Örebro finns det en hel del att välja mellan när det kommer till mat och dryck. Det finns flera restauranger så väl som att det även finns caféer, barer med flera andra bra ställen. När det kommer till restauranger så finns det mat från i stort sett hela världen om man vill. Det då det finns restauranger med smaker från Asien och Medelhavet så väl som att det finns hederlig svensk husmanskost. Testa att äta en god middag på Katrinelund eller restaurang Amano. Sen är det inte heller fel att besöka Saluhallen. Där går det att äta på plats, eller så kan man köpa med en massa goda saker hem från de olika delikatessdiskarna. För den som är sugen på internationell mat, så finns det indisk mat på Chandai, thaimat på Coco Thai och japanskt på East West sushi. Är det mer av medelhavsmat du vill ha, så har du restaurangen Efesos. Du som vill ha en grymt god burgare (stans bästa!) hittar det på Enellys.

Fika eller ta en drink

Örebro har även en mängd caféer och barer, om det är så att du är sugen på att ta en fika eller njuta av en drink eller öl. Ett café som är utsett till att vara stadens bästa café, flera år i rad är Bara Vara. Sedan finns det andra caféer så som Konditori Vasa, Fabriken Café & Bistro, Café Java, Espresso House och Gamla Örebro Café.

Den som vill njuta av gott att dricka har flera pubar och barer att välja mellan. Bland annat så finns Makeriet Vinbar, Pitcher’s, O’Learys, The Bishop Arms, Stallyktan och Rock Bar.

Är det mer fart du vill ha i form av ett sprakande nattliv så finns det flera nattklubbar du kan besöka. Bland annat har du Ritz, Satin Bar & Nattklubb, Frimis Salonger och Villa Strömpis

 

Whisky och öl i Örebro

När det kommer till ädla drycker så ligger Örebro inte på latsidan. Örebro har både en whiskytillverkare och flera ölbryggerier. I Bergslagens Destilleris lokaler i det gamla slakteriområdet i Örebro ligger det kvarvarande fatlagret från Grythyttan Whisky på lagring. Inom några år kommer vi få se flera intressanta ”släpp” från detta så kallade ”silent destillery” på Systembolaget. När det kommer till ölbryggerierna så har både Närke Kulturbryggeri och Örebro Brygghus sina lokaler i centrala Örebro. Öl- och Whiskyfestivalen i Örebro har arrangerats varje år sedan 2007 på Conventum Arena, och brukar vara välbesökt med besökare och utställare från hela Sverige.