Se och göra i Örebro

I Örebro finns det både sevärdheter att titta på och aktiviteter att göra. Det är nära till naturen, så väl som att du kan gå runt och shoppa i stan om det är vad du föredrar. Här finns även tandläkare, frisörer, skönhetssalonger och mycket mer. Om du är nyfiken på vad det finns för sevärdheter att titta på, så har du bland annat det som ses som det allra mest populära besöksmålet i Örebro, nämligen vattentornet Svampen. Detta vattentorn har funnits på samma plats sedan 1958, det används än idag som just ett vattentorn men har även en del öppen för besökare.

Kultur, konst och historia

Örebro har en rik historia så väl som att det finns både kultur och konst. Bland annat har du Örebro konsthall, som inriktar sig på samtidskonst. Sedan finns Örebro OpenArt, som är en friluftsutställning med internationell modern konst. Om du beger dig till Järntorget så finns det en tidslinje, på 15 meter. Den beskriver viktiga händelser som skett mellan 1810 fram till 2010 i Örebro, Sverige och i världen. Denna tidslinje finns framför statyn av Karl XIV Johan även känd som Jean Baptiste Bernadotte.

Wadköping är en annan sevärdhet. Det är ett friluftsmuseum med bland annat trähus och gårdar som visar hur Örebros äldre stadsmiljö och byggnader såg ut. Här finns det även museer, utställningar, café, restaurang samt flera butiker och hantverkstäder.

Ytterligare ett besöksmål du inte ska missa är så klart Örebro slott, som är mycket välkänt. Först var detta slott en med fängelser, men under vasatiden blev det ombyggt till ett kungligt slott. Här går det att få guidade visningar samt att man kan gå spökvandringar.

Natur och äventyr

Om du reser till Örebro har du alltid nära till uteäventyret. Du har till exempel Bergslagleden med 23 naturreservat, två nationalparker, ett kulturreservat och nästan 50 sjöar. Det finns över 900 km med MTB-leder samt flera vandringsleder.

Ett annat äventyr är Gustavsvik Lost City, som är ett slags badäventyr. Här hittar du några av Sveriges längsta och häftigaste vattenrutschbanor, som heter Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run.

Andra fartfyllda aktiviteter är Prison Island, Örebro Skatepark, ballongflyg, Batalj event samt en massa mer!